Welwillend Rotterdam is specialist op het gebied van funderingsonderzoek, funderingsherstel en onderkelderen. Heeft u duidelijke indicaties van een verzakte of beschadigde fundering, zoals schuine vloeren, klemmende deuren of zelfs scheuren in de muur? Of heeft u een vermoeden dat er iets mis is met de fundering? Wacht dan niet langer om (meer) schade aan uw woning of bedrijfspand te voorkomen. Laat ons een funderingsonderzoek uitvoeren en inzichtelijk maken wat er aan de hand is. Wanneer uw fundering inderdaad aan onderhoud toe is, kunnen wij het volledige funderingsherstel, inclusief het regelen van de benodigde vergunning, voor u verzorgen.

Funderingsonderzoek & -rapport

De eerste stap voor funderingsherstel is over het algemeen een funderingsonderzoek. We bekijken hoe de fundering eraan toe is en maken een plan en offerte voor het eventueel benodigde funderingsherstel. Omdat een funderingsonderzoek direct de nodige kosten met zich mee brengt (sterk afhankelijk van de situatie, indicatie € 1.500,- tot € 3.500,-), starten we met een vrijblijvende visuele inspectie. Wanneer er bij die visuele inspectie geen verdere indicatie voor schade aan de fundering is, voeren we geen funderingsonderzoek uit en heeft u dus ook geen kosten. Wanneer er wel indicatie voor een probleem met de fundering is, doen we u een voorstel voor het funderingsonderzoek en het opstellen van de bijbehorende rapportage.

Vergunningen voor funderingsherstel

Wanneer we voor u het funderingsherstel gaan verzorgen, zullen we ook zorgdragen voor de benodigde vergunning(en). Door onze jarenlange ervaring weet u zeker dat dit zeer snel en netjes wordt geregeld.

Uitvoering van funderingsherstel

Met het uitvoeren van funderingsherstel voorkomen en verhelpen we verzakking en verdere scheefstand. Het herstellen van de fundering bestaat grofweg uit de volgende werkzaamheden:

  • Sloop- en graafwerk zodat de fundering bereikbaar is.
  • Aanbrengen van nieuwe funderingspalen naast de bestaande fundering.
  • Het plaatsen van vijzel onder de beschadigde fundering en het op spanning brengen van de constructie, waarna de vijzel geconserveerd wordt.
  • De nieuwe funderingspalen worden via een nieuwe betonnen vloer met het pand verbonden; de fundering is hiermee compleet vernieuwd en gestabiliseerd.
  • Indien mogelijk (situatie afhankelijk en alleen nodig bij verzakking): Het opvijzelen van de fundering tot nader te bepalen niveau.

Met een nieuwe fundering kunt u gegarandeerd 50 jaar, maar meestal eeuwen vooruit.

Onderkelderen – een mooie kans bij funderingsherstel

Wanneer wij voor u de fundering herstellen, is het wellicht interessant om ook uw woning of bedrijfspand te laten onderkelderen. Zo hebben veel woningen een hoge kruipruimte; in combinatie met het funderingsherstel kunnen we dan de kruipruimte verder uitgraven en daarmee extra vierkante meters woonvolume creëren. Deze extra vierkante meters vergroten niet alleen uw woongenot, maar zeker ook de waarde van uw pand. Dit terwijl de kosten van het onderkelderen vergeleken met het totaalplaatje van het funderingsherstel relatief laag zijn; een mooie kans dus!

Meer dan 40 jaar ervaring

Met meer dan 40 jaar ervaring beschikt Welwillend Rotterdam uiteraard over veel ervaring en expertise, maar ook een lange lijst met referenties van zowel zakelijke als particulieren klanten. Interesse om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan een contact met ons op!

Offerte voor funderingsherstel?

Een offerte aanvragen voor funderingsherstel? Dan kan gewoon online! Klik hier voor het aanvragen van een offerte voor funderingsherstel of neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Subsidies voor funderingsherstel en -onderzoek

De overheid en verschillende gemeentes (zoals de gemeente Rotterdam) stellen subsidie beschikbaar voor uitvoering van funderingsonderzoek en / of funderingsherstel. Deze subsidies kunnen flink oplopen waardoor de kosten voor u kunnen meevallen; wij helpen u met informeren bij uw gemeente naar de mogelijkheden.